Traditioneel Servisch kerstmenu
In Servië is pečenje het belangrijkste gerecht bij feestelijke gelegenheden. Het is geroosterd vlees, wat van een geroosterd varken is gesneden.
Ontwerp van mijn boek
Het was een bijzondere dag, woensdag 9 oktober 2019, om het eerste ontwerp van mijn boek over...
Koekjes met walnoten – Kiflice sa orasima
Deze koekjes heten kiflice, wat je vrij kunt vertalen als rolletjes - zoals het Engelse rolls voor...
Food documentaire Servië
In de zomer van 2018 maakte ik in Servië samen met B.R. Tatalović en Aleksandra Rubinjoni een food...
Foodtour Amsterdam culinaire route
In deze video neem ik je mee langs tien geweldige culinaire winkels in Amsterdam. Hieronder vind...
Recept dessert: framboos – banaan – hazelnoot – limoen – crème fraîche
Licht zoet, fris door de limoen, romige crème fraîche en...
Soep met topinamboer / aardpeer
Een goddelijk soepje om indruk te maken op je geliefde(n). Van Theo van Rensch, meesterkok en...
Soep met boerenkool, chipotle, linzen en oesterzwam
Een heerlijk geurige, rokerige soep met flink wat pit. Dit recept kwam tot stand door een aantal...
Villen, uitbenen, vliezen, bereiden
Het blijft bijzonder. Zelf een dier ontdoen van zijn jasje, ingewanden verwijderen en het vlees...
El Hermano de Kique Amsterdam: wijnbar & uitstekend eten
Nu ruim een maand open: wijnbar El Hermano de Kique in Amsterdam. Gespecialiseerd in manzanilla...
Culinaire route Rotterdam Linda Roodenburg
Linda Roodenburg, auteur van Rotterdams Kookboek en Eten op Aarde, nam ons cursisten van...
Kop tot staart Rund Wateetons
Meneer Wateetons organiseerde de Workshop Kop tot staart Rund bij Boerderij Achtervennen in...
Wateetons Wilde Weekend: drank maken in Zweden
In september 2016 was ik mee naar Zweden voor het Wateetons Wilde Weekend waar we te gast waren...
Recept zelfgemaakte gin & gin-tonic
Tijdens een workshop Over Drank van Meneer Wateetons maakte ik zelf gin met behulp van wodka en...
Over Drank en zelf drank maken
In het rijtje van onmisbare handboeken is er weer een boek bij: Over Drank van Meneer Wateetons....
Over yoghurt en fermenteren
Sinds februari maak ik mijn eigen yoghurt. De schuld van Meneer Wateetons. Yoghurt Waar de meeste...
Over Rot en fermenteren
In februari van dit jaar kwam ik in aanraking met fermenteren. Op uitnodiging van uitgeverij Good...
Meer smaak in je keuken: over chilipepers en chilipepertraining
Paprika en chilipepers behoren tot dezelfde familie: Capsicum annuum, maar verschillen in...
Over piménton de la Vera, chilipeper, jalapeño en hotsauce
Met een paar simpele toevoegingen kun je eenvoudige gerechten fantástisch lekker maken....
Porras
Dag drie mag ik bij La Sucrera het proces van de porras komen bewonderen. Dit zijn een soort...