Licht zoet, fris door de limoen, romige crème fraîche en knapperige hazelnoot. Perfect om samen te delen tijdens koudere dagen. Met opgetrokken voeten op de bank. Als dessert, of tussendoor.
In de zomer kun je verse fluweelzachte frambozen en glanzende bramen nemen. Je kunt het verwarmen dan laten, of een combinatie maken. Bijvoorbeeld een deel vers fruit met een beetje warm fruit. Of maak er een saus bij, met een deel van de frambozen. Verwarm ze zachtjes in een pan en wrijf ze door een zeef om de saus glad te maken.
Framboos – banaan – hazelnoot – limoen – crème fraîche
Ingrediënten
2 handen hazelnoten met vlies
2 handen frambozen, diepvries
10 bramen, diepvries
2 bananen, geprakt
2 el crème fraîche
½ limoen, liefst biologisch, rasp
- Rooster de hazelnoten op laag vuur en hak grof.
- Verwarm het fruit in een steelpan op laag vuur tot warm.
- Serveer het warme fruit in een kom, schep er een flinke lepel crème fraîche op. Bestrooi met de hazelnoten en limoenrasp. Serveer meteen.