Recept dadels met sinaasappelroom

Dadels met sinaasappelroom van de geit

Zonder toegevoegde suiker & koemelkvrij

Benodigdheden
voor 3 gevulde dadels

2 tl crème fraîche van de geit
¼ tl rasp van een biologische sinaasappel (alleen het donkeroranje, de rest is bitter)
1 druppel stevia of naar smaak
3 ontpitte dadels, ongezoet (Deglet nour of 1-2 Medjool)

Meng de crème fraîche met de sinaasappelrasp en zoet eventueel met een druppel stevia. Laat de room even opstijven in de koelkast voordat je de dadels gaat vullen. Vouw de dadels open en vul ze met de room. Dit kan met een spuitzak met een klein glad rond spuitmondje (maat 8), of met een lepeltje. Laat de dadels even in de koelkast opstijven tot de room weer stevig is. Lekker als zoet tussendoortje. Geniet ervan!

Tips

  • Als je meer dadels wilt maken, vermenigvuldig je de hoeveelheden, behalve de stevia: gebruik naar smaak.
  • Crème fraîche van de geit is te koop/bestellen bij natuur- of biologische winkels, geitenboerderijen en online.
  • Ongezoete dadels zijn o.a. verkrijgbaar bij AH.
  • Vloeibare stevia (steviaglycosiden) is te koop bij natuur- of biologische winkels, bij de drogist en online. Kies bij voorkeur voor een samenstelling van water, stevia- of steviolglycosiden & evt. plantaardige glycerine.
  • Bij vragen (bijvoorbeeld over deze producten) mag je altijd contact met me opnemen!