Romige pasta bomvol groente met een lekkere kick van de mierikswortel.
In de categorie: snel klaar, vet lekker en gezond.
Bereidingstijd: < 30 minuten
1 persoon
½ el olie
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
80 g rigatoni pasta (grote buisjes, of penne)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eieren
1 el crème fraîche
2 tl mierikswortel*
optioneel: pul biber*/chilivlokken
versgemalen zwarte peper
- Verwarm de olie in een antiaanbakpan op laag vuur en fruit de ui tot hij glazig ziet.
- Voeg de courgette toe en doe de deksel op de pan, roer af en toe.
- Kook alvast een kleine pan met water voor de eieren.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, (giet daarna af en houdt de deksel op de pan.)
- Als de courgette zacht is, voeg je de knoflook toe en warm je deze 1 minuut mee.
- Kook de eieren 4 minuten, laat afkoelen in koud water.
- Roer de mierikswortel door de crème fraîche en meng door de pasta, daarna de groenten en breng op smaak met peper.
- Pel de eieren en snijd door de midden.
- Schep de pasta op een bord en leg de eitjes erop, bestrooi met de pul biber. Enjoy!
* Mierikswortel is te koop in elke supermarkt, in kleine potjes. Meestal staat het in de buurt van de mosterd.
Verse mierikswortel kun je soms kopen bij de toko. Vries hem in en rasp er wat af als je het nodig hebt.
Pul biber zijn hele lekkere gedroogde en felrode milde chilivlokken, je koopt ze bij de Turkse winkel.