Niet kunnen stoppen met eten

Ik kreeg laatst de vraag of ik wat meer wil vertellen over BED, binge eating disorder, ook wel een eetbuistoornis.

Binge jij wel eens? Misschien herken je het bij jezelf. Dat je eetbuien hebt. Of de hele dag door eet. Of last hebt van bingen. Wat is binge eating of een eetbuistoornis? Waarin verschilt het in iemand die gewoon van lekker eten houdt?

Eetbuistoornis of eetstoornis

In deze podcast leg ik uit wanneer er sprake kan zijn van een eetbuistoornis. Als je sneller eet dan normaal, niet kunt stoppen met eten, veel eet zonder honger, liever alleen eet, en schuldgevoelens of verlies van controle ervaart na een eetbui. Of afschuw, walging.

Eetstoornissen behandeling

Wat kun je doen als je jezelf hierin herkent en denkt dat jij misschien ook een eetprobleem hebt of een eetstoornis? Neem dan contact op met in een eetstoornissen gespecialiseerde diëtist, psycholoog, therapeut of eetstoorniskliniek, omdat zij jou begrijpen en de juiste hulp kunnen bieden. Ik leg uit wat je kunt verwachten bij een traject bij mij als coach en diëtist. Hoe dat eruit ziet. Dat we veel praten over je gedachten en gevoelens en op zoek gaan naar oplossingen. In het online programma dat ik aanbied behandel ik veel thema’s die jou ondersteunen bij jouw eetprobleem of eetstoornis. Ik leg ook uit waarom het ook belangrijk is om naast een diëtist naar een therapeut of psycholoog te gaan die gespecialiseerd is in eetstoornissen en eetproblemen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over coaching bij eetproblemen & een eetstoornis of eetbuistoornis? Stel ze gerust hieronder of praat direct met mij op Instagram door mij een DM (privébericht) te sturen.