Geitenkaasfondue

Onze eerste zelfgemaakte/bedachte kaasfondue was heerlijk. Voor twee personen: 200 gram echte feta (geit&schaap), 200 gram harde geitenkaas, 1 teentje knoflook, 150 ml droge witte wijn, scheutje citroensap, maizena. Wat betreft de harde geitenkaas: het is een harde kaassoort, maar dat betekent niet dat deze ook keihard aanvoelt. Gewoon de hardheid van een goudse kaas of edammer.

Verkruimel de feta en rasp de kaas. Pers het teentje knoflook en breng deze samen met de wijn aan de kook. Dit kan in de caquelon, maar ook op het vuur (gaat wat sneller). Als het kookt doe je het scheutje citroensap erbij (daardoor smelt de kaas beter), giet je het over in de caquelon en smelt je de kaas tot een egaal mengsel. Dan binden met maizena op gevoel, ongeveer een eetlepel met wat water mengen tot een egaal papje en dan door de gesmolten kaas roeren. Niet te dik binden, want dan krijg je een kaasklomp. En dan genieten maar… lekker met stokbrood, peer en perzik uit blik, gekookte broccoli, paprika, walnoten, groene knoflookolijven.. Eet smakelijk.

Een zeer handige en uitgebreide pagina met algemene richtlijnen en recepten voor kaasfondue vind je hier.