Selecteer een pagina

Foodblog Event: Special* ice cream!


Niet iedereen wil het misschien geloven, maar de zomer is toch echt op komst. Dat zorgt ervoor dat ik extra zin krijg in ijs, zelfgemaakt ijs. Special* ice cream! is het thema van het Foodblog Event van juni 2013, dat ik dit keer mag organiseren.

In mei werd het Foodblog Event gehost door Emmelien van Zoet & Roze. Zij won het Foodblog Event van april met haar fantastisch klinkende avocado-ijs met mango salsa voor het thema saus (sauce, salsa of shoyu). Zij bedacht voor de maand mei het thema Zoet zonder suiker. Daar deed ik graag aan mee en ik was dan ook blij verrast toen ik tot winnaar werd verkozen met mijn tropisch fruittaartje zonder toegevoegde suiker. Lees hier haar reactie op mijn recept.

Elke maand wordt voor het Foodblog Event een nieuw thema bedacht waarbij Nederlandse foodbloggers een recept kunnen bedenken en insturen. Daar rolt een winnaar uit, die het thema van de nieuwe maand bedenkt en de volgende winnaar kiest uit al die heerlijke inzendingen.

Voortbordurend op zoet zonder suiker (zoals je op mijn website kunt lezen sta ik voor suikervrij) en zomerse sferen kwam ik uit bij het thema Special* ice cream! Mijn opdracht voor jou: bedenk een recept voor een heerlijk ijsje. Het heeft wel speciale eisen: namelijk zonder toegevoegde suiker en koemelk. Romig, fruitig… you name it.

Zo kun je meedoen:

  • Bedenk een ijsrecept zonder toegevoegde suiker en koemelk.
  • Het recept is vegetarisch.
  • Plaats het recept op je blog en zet erbij dat je meedoet met het Foodblog Event juni 2013, inclusief een link naar deze post.
  • Reageer op deze post en vermeld in je reactie de link naar je recept.
  • Stuur een tweet naar mij met daarin de link naar je recept en de vermelding dat het voor het Foodblog Event juni 2013 is.
  • Laat iedereen op Twitter weten dat je meedoet en moedig anderen aan ook mee te doen! Gebruik hierbij de tag #foodblogevent
  • Als je geen blog of Twitter hebt, kun je mij je recept en foto’s ook e-mailen.
  • Je kunt meedoen tot en met 30 juni 2013. Op 3 juli 2013 zal ik de winnaar bekend maken op mijn website en op Twitter.

De inzendingen!

Inzending 1: Bellini granita met kersen en frambozencoulis
Na de inzending van Gereon de Leeuw van Gereon’s Keuken Thuis te hebben bekeken, werd ik mij bewust dat ik iets heel belangrijks was vergeten: om te vermelden dat het ijs ook vegetarisch diende te zijn. Gereon deed namelijk mee met zijn Gazpacho helado con gambas picantes. Gereon heeft daarna ook een vegetarisch ijsje bedacht: een Bellini granita met kersen en frambozencoulis, met veel fruit en prosecco.

Inzending 2: Chocoladeijsje met avocado en pecannoten
Simone Denis van Touch of Pink ging samen met haar dochter de keuken in en bedacht chocoladeijs met avocado en pecannoten.

Inzending 3: Watermeloensorbet met chocolade ‘zaadjes’
Emmelien Smit van Zoet & Roze bedacht een sorbet van watermeloen met ‘zaadjes’ van chocolade.

Inzending 4: Soft Serve
Ianna van Beginspiration bedacht een softijsje van bananen, bosbessen geserveerd met rauwe cacao.

Inzending 5: Chai spiced appel-peer sorbet
Ona Pona van Ona Pona kookt / Ona Pona’s recepten bedacht een chai-spiced sorbet met appelsap, perensap en smaakmakers als citroen, kardemom, steranijs en vanille.

Inzending 6: Muntijs met citroen
Marleen van Es van Eten uit de volkstuin bedacht samen met haar zoon een ijsje met munt en citroen. Haar eigen variant met cider, appel en basilicum is volgens Marleen ook een aanrader. Vanwege de suiker in de cider zond zij het recept niet in voor het Foodblog Event.

Inzending 7: Amandel-kaneel ijs
Marjolein van Houtum van De studentenkeuken van Marjolein bedacht romig ijs met amandelen en kaneel.

Inzending 8: Rabarberijs met kokosmelk en honing
Iris van De Voedzame Keuken zond maar liefst drie recepten in: Rabarberijs met kokosmelk en honingBananenijs met chocolade en Avocado softijs met honing.

Inzending 9: Mango-kokosijs
Joyce en Tom
van ABOUT Food bedachten dit mango-kokosijs, exclusief vanuit Frankrijk!

Inzending 10: Mango sinaasappel ijs
Ursula
van missFromage bedacht mango-sinaasappel ijs van ‘bijna overdreven zoete mango’s met kokos en oranjebloesem.

Inzending 11: Rode bonen ijsjes
Ellen
van In my red kitchen stuurde vanuit Los Angeles het recept voor rode bonen ijsjes in. Deze ijsjes brachten drie jaar geleden verfrissing tijdens een hete zomer bij een familiebezoek in China.

Inzending 12: Mango ijslollies met geitenyoghurt
Hazel Hardijzer
van Cookie Cottage bedacht deze mango ijslollies met geitenyoghurt en een beetje diksap. Kids-proof, want haar proefteam bestond uit haar eigen zoontje.

Inzending 13: Fruitijsjes mét zonder íets
Fatima van SafranaArgana bedacht deze Fruitijsjes mét zonder íets op basis van vruchtensap en vers fruit.

Inzending 14: Aardbeien-Nori IJs-Bonbon
Zeewiervrouw Agnes van Dijk bedacht dit ijsje met aardbeien en een vleugje zeewier.

Benieuwd naar de winnaar? Kijk hier.