Dirty Chai rijstdessert met mango

rd

Dirty Chai rijstdessert met mango

Lees hier uitgebreid over thee en chai.

2 personen

50 gram pandanrijst
½ mango
200 ml kokosrijstmelk of melk naar keuze
1 zakje Dirty Chai thee (Celestial Seasonings)
1 theelepel kristalsuiker

  • Kook de rijst gaar in water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd intussen de mango in plakjes.
  • Leg het theezakje op de gare rijst en giet de melk erover. Zorg dat het zakje onderstaat.
  • Zet het vuur hoog tot halfhoog en roer af en toe. Pas op voor aanbranden. Haal na 5 minuten het zakje uit de melk.
  • Kook nog circa 5-8 minuten tot de melk indikt en de rijstpap stevig is.
  • Schep de rijst in twee schaaltjes, bestrooi met suiker en garneer met de mango.

Dit dessert kun je naar wens ook maken zonder suiker. Het haalt alleen net de smaak iets op waardoor het nóg lekkerder is.