Ontbijten in het buitenland. Velen zijn mij bijgebleven, zowel van simpel tot zeer uitgebreid. In Thailand bijvoorbeeld, waar we een nacht in de jungle doorbrachten, slapend in een slaapzak op de houten vloer. De olifanten die bij ons waren, hebben een verleden in de toeristenbranche en zijn vrijgekocht, om weer een beetje olifant te kunnen zijn. ’s Nachts trokken de olifanten erop uit in jungle. In de ochtend kwamen ze weer terug, spelend in de modder, terwijl wij genoten van vers geroosterd brood op het houtvuur met verse ananas. Zo simpel, zo lekker. Dat kun je thuis ook doen. In de afgelopen jaren heb ik heel wat lekkere fruitcombinaties bedacht voor op brood of crackers. Ik geef bij het fruitbeleg soms een suggestie waar ik het graag mee combineer, zoals het soort brood of cracker – maar kies vooral jouw favoriet. Je kunt het simpel houden, maar ik geef ook tips als je in bent voor wat extra smaakmakers.
geroosterd brood met verse ananas
je kunt dit combineren met roomboter of kokosolie (zet in koelkast, dan is het smeerbaar i.p.v. vloeibaar)
crème fraîche – plakjes banaan – volkoren knäckebröd
combineren met : walnoten, kaneel, citroen/limoensap of –rasp
i.p.v. crème fraîche: kokosolie, dikke yoghurt, dikke kokosmelk
crème fraîche – geprakte banaan – geprakte framboos
op hard geroosterde ciabatta
mango met chilipeper
met verse chilipeper of gedroogde vlokken. vooral lekker op iets knapperigs, zoals volkoren beschuit
crème fraîche van geit, geprakte aardbei, citroenrasp en verse blaadjes basilicum
op hard geroosterde ciabatta
crème fraîche met rabarber en geprakte banaan
snijd de rabarber (wat een groente is) in stukjes en zet onder water in een kookpan. Kook op laag vuur zonder suiker gaar en laat afkoelen. Meng een paar eetlepels met geprakte banaan.
dunne plakjes appel met schil met kaneel
peer met gemalen kardemom
kardemom is een heerlijk aromatisch specerij
rood fruit met lavendel
Klik hierboven voor het recept