Online cursus: Verbeter je relatie met eten

Deze cursus is gericht op jouw proces, de regie nemen. Het is zó ontwikkeld dat je gedoseerd oefeningen krijgt die je zelf doorloopt. Hierdoor:

 • begrijp je waar jouw eetgedrag vandaan komt
 • leer je zelf oplossingen vinden voor jouw worsteling met eten
 • leer jezelf ondersteunen in dit proces

  Zodat jij je relatie met eten kunt verbeteren.

Herkenbaar?

Je worstelt jaren met je gewicht, afvallen, diëten.

Je bent onzeker over wat “goed” en “fout” eten is.

Je hebt eetbuien óf gaat juist steeds minder eten.

✓ Online modules

De cursus bestaat uit 12 modules, en duurt 12 weken. Elke week komt er een nieuwe module vrij. Elke module is opgebouwd uit video’s, podcasts en/of tekst. Bij elke module vind je vragen en opdrachten om zo je eetgedrag beter te begrijpen en te kunnen doorbreken. De volgende onderwerpen zijn in de 12 modules verwerkt:

T

Inzicht in eetgedrag

Welk eetgedrag

Oorzaken eetgedrag

Je leert eetgedrag doorbreken

De baas in jouw proces

Jezelf leren ondersteunen in plaats van tegenwerken.

Omgaan met moeilijke momenten

Afscheid van dieet

Hoe pak je dat aan?

\

Focus van gewicht veranderen

Weegobsessie afbouwen

Zelfbeeld

Invloed van jouzelf en anderen

✓ Wat levert deze cursus jou op?

Na afloop van deze cursus:

heb je:
– een methode aangeleerd om jouw eetgedrag te begrijpen zodat je dit zelf kunt doorbreken en veranderen
– kennis en tools om de focus van jouw gewicht te halen zodat je je relaxter kunt  voelen over jouw gewicht
– handvatten om te focussen op je eigen behoeften in plaats van die van anderen zodat je meer rust krijgt en minder frustratie

weet je:
– de patronen in jouw eetgedrag te herkennen zodat je dit eetgedrag kunt voorkomen en je je beter gaat voelen over jezelf en je eigen kunnen
– hoe je je jouw lichaam goed voedt zonder honger en een dieet, zodat je je zekerder voelt over eten, relaxter omgaat met eten en ervan kunt genieten
– wat je kunt doen als het tegenzit zodat je jezelf support in dit leerproces
– hoe je positiever naar jezelf en jouw proces leert kijken zodat je minder teleurstelling over jezelf voelt
– hoe je minder streng en milder voor jezelf wordt zodat je jezelf helpt en jouw geluksgevoel kunt versterken
– wat goed voelt voor jou zodat je meer kunt genieten van eten en het leven
– wat van invloed is op jouw zelfbeeld en hoe je dit positief kunt beïnvloeden zodat je positiever naar jezelf en je eigen kunnen kijkt

  € 297

  Lees wat anderen hiervan vinden:

  “Jouw coaching(programma) heeft mijn relatie tot eten verbeterd. Door het weer te beschouwen als voeding voor het lichaam. En dat het ok is. Dat je best eens liever voor jezelf mag zijn. Het heeft mij inzichten gegeven over de manier hoe ik met voeding omging, dat dit resulteerde in het niet goed zorgen voor mijzelf. Nu heb ik met kleine en makkelijke stappen geleerd hoe het anders kan. En dat eten ook gewoon lekker mag zijn. Zonder schuldgevoel. Ik ben beter voor mijzelf gaan zorgen. Niet te moeilijk denken in de stappen die ik daarin kan nemen. Kelly is heel betrokken en snapt precies de worstelingen. En door het doorvragen wordt je je bewust van je eetpatroon. Wat mij betreft een hele goede aanpak. Aan jouw coaching vond ik prettig: je betrokkenheid, je oprechtheid en interesse. Je adviezen zijn helder en helpend. De modules zetten je aan het denken en geven inzicht in de problematiek. Maar ook het omdenken naar wat anders kan en dat het soms niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

  “Your coaching program has brought me more confidence in my intuition for my nutrition. That I should not eat according to specific rules, but follow my instinct and needs. I included more variation of food. I liked that you are very attentive and that you addressed the right questions. The modules were very coherent and leading to the process. I think your coaching was consistent with the modules and supportive.”

  Andrea

  Veelgestelde vragen

  Is dit programma geschikt voor mij?

  Je bent 18 jaar of ouder en in staat om veel vragen over jezelf te beantwoorden en erover na te denken om zo je eetgedrag te kunnen analyseren en doorbreken aan de hand van de opdrachten. De modules begeleiden jou hier stap voor stap bij.

  Ben ik er wel klaar voor?

  Verandering is moeilijk en vereist inspanning. Het is heel normaal dat je twijfelt of dit voor je uitschuift. Het is eenvoudiger om op dezelfde wijze door te leven, want daar hoef je niets voor te veranderen. Bij deze huidige situatie voel je je niet goed. Je bent op zoek naar iets wat jou kan helpen, wat jouw obstakels met eten kan doorbreken. Je wilt dat dit verandert. Omdat je nog niet bekend met met de oplossing, maakt dat het moeilijk om ervoor te kiezen. Om verandering teweeg te brengen, is het nodig om het anders aan te pakken dan eerst. Als jij je rustig afvraagt wat je diep in je hart voelt over wat jij wilt, dan weet je het eigenlijk wel. Als jij voelt dat je dit heel graag wilt, dan is het tijd om aan dit programma te beginnen. Jij bent het waard om aandacht aan jezelf te besteden en je beter te gaan voelen. En weet: je staat er niet alleen voor. Twijfel je nog, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

  Wat is cognitieve gedragstherapie?

  In mijn praktijk maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie voor diëtisten. Hiervoor ben ik opgeleid door Drs. Tiny Geerets, psycholoog/gedragstherapeut en diëtist. Met behulp van cognitieve gedragstherapie laat ik jou onder andere in kaart brengen welke gedachten je hebt over eten. Deze gedachten en het daaruit voortkomende (eet)gedrag, kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om eetgedrag te doorbreken of bepaalde (voedings)gewoonten te veranderen. Door op deze manier naar je persoonlijke situatie te kijken, is het mogelijk oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat je wél in staat bent om je uitdagingen met eten en jezelf te doorbreken zodat je meer rust krijgt in je hoofd.

  Kelly, wat voor opleidingen heb je gedaan?

  • Ik ben diëtist, hiervoor heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 ben ik werkzaam als diëtist in mijn eigen praktijk. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici onder nummer 19912679589. 
  • Post HBO opleiding Cognitieve gedragstherapie
  • Post HBO opleiding Behandeling van Eetstoornissen
  • Post HBO opleiding Jongeren en Eetstoornissen
  • Ik kan ook heel lekker koken, ik ben opgeleid tot Basiskok en Zelfstandig werkend kok aan het ROC Amsterdam en kookte in hele fijne restaurants zoals Restaurant Halvemaan in Amsterdam en Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee. Ik schreef meerdere kookboeken: het Vegatopia Kookboek (medeauteur) en twee kookboeken voor Mieke Kosters. Momenteel werk ik aan mijn eigen boek over de heerlijke (eet)cultuur van Servië.