Verbeter je relatie met eten: Cursus & coaching

Dit traject is gericht op jouw proces, de regie nemen. Het is zó ontwikkeld dat je gedoseerd oefeningen krijgt die je zelf doorloopt, gecombineerd met coaching van mij. Hierdoor begrijp je waar jouw eetgedrag vandaan komt en ben je zelf in staat dit te veranderen. Zodat jij je relatie met eten kunt verbeteren.

Herkenbaar?

Ik coach jongeren en volwassen die worstelen met eten. Je herkent je bijvoorbeeld in:

+ al jaren worstelen met je gewicht en afvallen
+ een dieet dat altijd weer mislukt
+ een eetstoornis
+ niet kunnen stoppen met eten
+ eetbuien
+ angst voor eten

Online modules

De cursus bestaat uit 8 modules welke zijn opgebouwd uit video’s, tekst en opdrachten. Je houdt 1 jaar toegang tot de cursus. De volgende onderwerpen komen aan bod:

T

Inzicht in eetgedrag

Welk eetgedrag

Oorzaken eetgedrag

Eetgedrag doorbreken

De baas in jouw proces

Jezelf leren ondersteunen

Omgaan met moeilijke momenten

Zelfbeeld

Jouw zelfbeeld & eetgedrag

Invloed van jouzelf
en anderen op je zelfbeeld

Persoonlijke coaching

De cursus is gecombineerd met persoonlijke coaching. 

In mijn coaching leer je wat je kunt doen om jouw worstelingen met eten op te lossen. Zodat je rust krijgt in je hoofd. Ik werk nu ruim zeven jaar als diëtist en ben gespecialiseerd in eetproblemen en eetstoornissen. Hierbij maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie waarbij we kijken naar jouw gedachten, gevoelens en overtuigingen. Deze zorgen dat jij bepaald eetgedrag hebt – de manier waarop jij met eten omgaat. We kijken dus naar de oorzaak áchter jouw eetprobleem, om ruimte te maken voor oplossingen.

Mijn coaching is zonder dieet(regels) en niet gericht op afvallen of gewicht. Genieten van eten staat voorop, waarbij ik werk met intuïtief eten. Dit is weer leren luisteren naar de behoeften en natuurlijke signalen van honger en verzadiging van jouw lichaam.

De persoonlijke coaching bestaat uit:

+ Uitgebreid onderzoek naar jouw eetgedrag door middel van een vragenlijst, die we samen bespreken. We komen hiermee sneller tot de kern van wat jij nodig hebt in jouw begeleiding en waar de aandachtspunten liggen. Dit is bij iedereen anders, en dit nemen we mee in jouw coachingstraject. 

+ 4 uur persoonlijke coaching*, te verdelen over 6 maanden.

* Coaching is mogelijk door middel van bellen, beveiligd videobellen, op de praktijk in Wormer en/of wandelconsulten.

+ Contact met en rapportage aan jouw behandelaar 
Zoals jouw huisarts of psycholoog, na jouw toestemming. Hierdoor kan ik jou nog beter helpen en jouw begeleiding goed afstemmen op wat jij nodig hebt.

Wat levert dit traject jou op?

+ Begrijp je eetgedrag zodat je het kunt veranderen

+ Herken jouw steeds terugkerende patronen zodat je ze kunt doorbreken

+ Handvatten voor meer rust rondom eten zodat je er minder mee bezig bent

+ Leer hoe je eten leuker en/of makkelijker maakt voor jezelf

+ Word je eigen cheerleader tijdens moeilijke momenten

€ 637

Lees wat anderen zeggen over dit traject:

“Jouw coaching(programma) heeft mijn relatie tot eten verbeterd. Door het weer te beschouwen als voeding voor het lichaam. En dat het ok is. Dat je best eens liever voor jezelf mag zijn. Het heeft mij inzichten gegeven over de manier hoe ik met voeding omging, dat dit resulteerde in het niet goed zorgen voor mijzelf. Nu heb ik met kleine en makkelijke stappen geleerd hoe het anders kan. En dat eten ook gewoon lekker mag zijn. Zonder schuldgevoel. Ik ben beter voor mijzelf gaan zorgen. Niet te moeilijk denken in de stappen die ik daarin kan nemen. Kelly is heel betrokken en snapt precies de worstelingen. En door het doorvragen wordt je je bewust van je eetpatroon. Wat mij betreft een hele goede aanpak. Aan jouw coaching vond ik prettig: je betrokkenheid, je oprechtheid en interesse. Je adviezen zijn helder en helpend. De modules zetten je aan het denken en geven inzicht in de problematiek. Maar ook het omdenken naar wat anders kan en dat het soms niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

“Your coaching program has brought me more confidence in my intuition for my nutrition. That I should not eat according to specific rules, but follow my instinct and needs. I included more variation of food. I liked that you are very attentive and that you addressed the right questions. The modules were very coherent and leading to the process. I think your coaching was consistent with the modules and supportive.”

Andrea

Veelgestelde vragen

Is dit programma geschikt voor mij?

Je bent 18 jaar of ouder en in staat om veel vragen over jezelf te beantwoorden en erover na te denken om zo je eetgedrag te kunnen analyseren en doorbreken aan de hand van de opdrachten. De modules begeleiden jou hier stap voor stap bij.

Ben ik er wel klaar voor?

Verandering is moeilijk en vereist inspanning. Het is heel normaal dat je twijfelt of dit voor je uitschuift. Het is eenvoudiger om op dezelfde wijze door te leven, want daar hoef je niets voor te veranderen. Bij deze huidige situatie voel je je niet goed. Je bent op zoek naar iets wat jou kan helpen, wat jouw obstakels met eten kan doorbreken. Je wilt dat dit verandert. Omdat je nog niet bekend met met de oplossing, maakt dat het moeilijk om ervoor te kiezen. Om verandering teweeg te brengen, is het nodig om het anders aan te pakken dan eerst. Als jij je rustig afvraagt wat je diep in je hart voelt over wat jij wilt, dan weet je het eigenlijk wel. Als jij voelt dat je dit heel graag wilt, dan is het tijd om aan dit programma te beginnen. Jij bent het waard om aandacht aan jezelf te besteden en je beter te gaan voelen. En weet: je staat er niet alleen voor. Twijfel je nog, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

In mijn praktijk maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie voor diëtisten. Hiervoor ben ik opgeleid door Drs. Tiny Geerets, psycholoog/gedragstherapeut en diëtist. Met behulp van cognitieve gedragstherapie laat ik jou onder andere in kaart brengen welke gedachten je hebt over eten. Deze gedachten en het daaruit voortkomende (eet)gedrag, kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om eetgedrag te doorbreken of bepaalde (voedings)gewoonten te veranderen. Door op deze manier naar je persoonlijke situatie te kijken, is het mogelijk oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat je wél in staat bent om je uitdagingen met eten en jezelf te doorbreken zodat je meer rust krijgt in je hoofd.

Kelly, wat voor opleidingen heb je gedaan?

  • Ik ben diëtist, hiervoor heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 ben ik werkzaam als diëtist in mijn eigen praktijk. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici onder nummer 19912679589. 
  • Post HBO opleiding Cognitieve gedragstherapie
  • Post HBO opleiding Behandeling van Eetstoornissen
  • Post HBO opleiding Jongeren en Eetstoornissen
  • Ik kan ook heel lekker koken, ik ben opgeleid tot Basiskok en Zelfstandig werkend kok aan het ROC Amsterdam en kookte in hele fijne restaurants zoals Restaurant Halvemaan in Amsterdam en Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee. Ik schreef meerdere kookboeken: het Vegatopia Kookboek (medeauteur) en twee kookboeken voor Mieke Kosters. Ik deed de voedingskundige redactie van INSANE van Vanja van der Leeden, waarin zij vertelt hoe koken haar hielp om te herstellen van haar eetstoornis. Momenteel werk ik aan mijn eigen boek over de heerlijke (eet)cultuur van Servië.