Servië
Vanuit mijn ontembare interesse voor koken en reizen – het liefst in niet-toeristische landen – kwam ik in Servië terecht. Het land raakt mij. De cultuur, het eten dat uit zijn voegen barst van smaak en toewijding, maar vooral de warme, gastvrije mensen. Het voelt als thuiskomen.
Verhalen & recepten
Pita sa tikvicama – plaattaart met courgette
Roomijs met vers fruit uit Servië – Sladoled sa voćem
Trešnja (kers) en višnja (zure kers)
Servië raakt mij
Servische maïscake – proja
Servisch buitenkoken
Servische groente recepten / vegetarisch
Traditioneel Servisch kerstmenu
Ontwerp van mijn boek
Koekjes met walnoten – Kiflice sa orasima
Food documentaire Servië
Prijatno! – Mijn boek over Servië
Ik schrijf een boek over de Servische (eet)cultuur, die ik al een aantal jaar van dichtbij meemaak. Die fantastische ervaring wil ik graag met je delen. Met mijn foto’s, verhalen, recepten en gedichten neem ik je mee op reis, door boomgaarden, langs wijnmakers en vrouwen die in reusachtige pannen roeren. Ik vertel over romige kajmak, houtovens, verse groente uit eigen tuin, bijgeloof en het maken van kersenlikeur. Dit boek is een uiting van liefde voor de Servische (eet)cultuur, mensen en natuur. Én een totale culturele en culinaire beleving van Servië, vanaf je eigen bank of vanuit jouw keuken.
Voor moestuinders, groente- en fruit verslaafden, fermenteerfanaten, slowcookers, wijnproevers, eetcultuursnuivers en kunstliefhebbers.
Prijatno heeft meerdere betekenissen:
Eet smakelijk, ‘fijne dag’. Het kan ook ‘prettig’ of ‘fijn’ betekenen.