Eetverhalen & recepten

Servië

Vanuit mijn ontembare interesse voor koken en reizen – het liefst in niet-toeristische landen – kwam ik in Servië terecht. Het land raakt mij. De cultuur, het eten dat uit zijn voegen barst van smaak en toewijding, maar vooral de warme, gastvrije mensen. Het voelt als thuiskomen. 

Prijatno! – Mijn boek over Servië

Ik schrijf een boek over de Servische (eet)cultuur, die ik al een aantal jaar van dichtbij meemaak. Die fantastische ervaring wil ik graag met je delen. Met mijn foto’s, verhalen, recepten en gedichten neem ik je mee op reis, door boomgaarden, langs wijnmakers en vrouwen die in reusachtige pannen roeren. Ik vertel over romige kajmak, houtovens, verse groente uit eigen tuin, bijgeloof en het maken van kersenlikeur. Dit boek is een uiting van liefde voor de Servische (eet)cultuur, mensen en natuur. Én een totale culturele en culinaire beleving van Servië, vanaf je eigen bank of vanuit jouw keuken. 

Voor moestuinders,  groente- en fruit verslaafden, fermenteerfanaten, slowcookers, wijnproevers, eetcultuursnuivers en kunstliefhebbers.

Prijatno heeft meerdere betekenissen:
Eet smakelijk, ‘fijne dag’. Het kan ook ‘prettig’ of ‘fijn’ betekenen. 

Zoeken