fbpx

Over Kelly

Al mijn hele leven houd ik van eten, koken en mensen helpen. Reizen, eetculturen ontdekken en nieuwe gerechten proeven vind ik geweldig. Eten en koken geeft mij ontzettend veel energie.

In mijn werk als diëtist zag ik vele mensen worstelen met eten, hun gewicht en afvallen. Genieten van eten, wat zo vanzelfsprekend is voor mij, bleek dat absoluut niet voor hen. Eten geeft hen geen energie, maar zorgt voor uitputting, een dagelijkse strijd. Het viel mij op dat eten niet het probleem was, maar iets anders. Ik wilde écht kunnen helpen, en op zoek gaan naar het probleem achter de eetbuien en de oplossing. 

Om dit te kunnen doen, specialiseerde ik mij in cognitieve gedragstherapie en eetstoornissen. Ik ben opgeleid door een psycholoog en gedragtherapeut gespecialiseerd in eetproblemen. Wanneer je de oorzaak weet van je eetprobleem, kun je ook de oplossing vinden. Mijn manier van werken veranderde. De focus verschoof van voedingsadvies naar de psychische kant van eten: je gevoelens en gedachten. Waar komt je eetgedrag vandaan? Waarom eet zoals je eet? Dit is bij iedereen anders. Door dit uitgebreid te onderzoeken, leer je jezelf en je eetgedrag beter begrijpen. Kun je aan de slag met de oorzaken, krijg je stap voor stap grip op je eetbuien en kun je weer genieten van eten, zonder stress en schuldgevoelens.

Door mijn werk als diëtist sinds 2014 en mijn cliënten met eetproblemen weet ik hoe zwaar de eeuwige strijd met eten en eetbuien kan zijn. Maar ik weet ook hoe ik jou kan helpen om dit te doorbreken en je weer weer vrij te voelen met eten. Naar de oorzaak kijken van je eetgedrag is voor veel mensen nieuw. Ze zijn verrast én opgelucht: eindelijk snappen ze waarom het al die jaren niet lukte. Ze mogen hun verhaal doen, hun gevoelens tonen. Laten weten wat hun behoeften zijn. Waar ze tegenaan lopen. Waar ze blij van worden. Waar ik blij van wordt? 

Andere mensen ook laten genieten van eten en dat plezier delen. Mijn liefde voor eten kan ik overbrengen door veel in de keuken te staan, te proeven, te leren, te creëren, door mensen te ontmoeten die net zo van eten houden als ik. Ik geniet enorm van koken, en kook graag uitgebreid voor familie en vrienden en leer graag van anderen. Ik vind koken zó leuk dat ik de opleidingen volgde tot patissier en kok en kookte in keukens van hele fijne restaurants.

Het liefst kook en eet ik over de grens. Zo kookte ik in een hut in Suriname, weet ik hoe knapperig brood met verse ananas van een houtvuurtje in de jungle van Thailand smaakt, bereidde ik met zestien man een feestmaal aan een meer in Zweden en liet een Spaanse patissier mij drie dagen lang zien hoe hij zijn lokale zoetigheden maakt.

In Servië breng ik veel tijd door, kook ik samen met iedereen die op mijn pad komt en daar schrijf ik een boek over en maak ik food documentaires van. Want de Servische eetcultuur is zó geweldig, dat plezier wil ik delen.