Coaching bij eetstoornissen

Persoonlijke coaching eetprobleem of eetstoornis

Een luisterend oor voor jouw stress rondom eten. Professionele begeleiding met liefde voor eten, zodat jij je fijner gaat voelen.

Cursus 'Verbeter je relatie met eten'

Geschikt bij o.a. :

  • eetbuien
  • vermijden van eten
  • eetbuistoornis 

Begrijp waar jouw eetgedrag vandaan komt, leer zelf oplossingen vinden en leer jezelf ondersteunen in dit leerproces. Zodat jij je relatie met eten kunt verbeteren. 

(Kook)cursus Intuïtief eten & Genieten van eten

Ontdek laagdrempelig weer
het plezier van eten & koken. Verwacht: eind 2021. Schrijf je in op de wachtlijst, dan kun je je als eerste inschrijven met flinke korting.

Verbeter je relatie met eten

Samen werken we aan herstel en het verbeteren van jouw relatie met eten. Zonder dieet of restricties. Met veel aandacht voor jouw gedachten, gevoelens en wat goed voelt. Ik bied hulp aan volwassenen met een eetprobleem of eetstoornis, zonder wachtlijst.

afvallen probeer je al jaren

emotie eten, eetbuien, eetproblemen

herstel van eetstoornissen: eetbuistoornis / binge eating disorder (BED), boulimia, NAO, AGE, ARFID, anorexia

als je op de wachtlijst staat voor een eetstoornis kliniek

Wat anderen zeggen over mijn coaching

“Nog steeds heel blij met alle tips en adviezen die je me hebt gegeven.
Heel dankbaar.”

“Jouw coaching(programma) heeft mijn relatie tot eten verbeterd. Door het weer te beschouwen als voeding voor het lichaam. En dat het ok is. Dat je best eens liever voor jezelf mag zijn. Het heeft mij inzichten gegegeven over de manier hoe ik met voeding omging, dat dit resulteerde in het niet goed zorgen voor mijzelf. Nu heb ik met kleine en makkelijke stappen geleerd hoe het anders kan. En dat eten ook gewoon lekker mag zijn. Zonder schuldgevoel. Ik ben beter voor mijzelf gaan zorgen. Niet te moeilijk denken in de stappen die ik daarin kan nemen. Kelly is heel betrokken en snapt precies de worstelingen. En door het doorvragen wordt je je bewust van je eetpatroon. Wat mij betreft een hele goede aanpak. Aan jouw coaching vond ik prettig: je betrokkenheid, je oprechtheid en interesse. Je adviezen zijn helder en helpend. De modules zetten je aan het denken en geven inzicht in de problematiek. Maar ook het omdenken naar wat anders kan en dat het soms niet zo moeilijk hoeft te zijn.”

“Your coaching program has brought me more confidence in my intuition for my nutrition. That I should not eat according to specific rules, but follow my instinct and needs. I included more variation of food. I liked that you are very attentive and that you addressed the right questions. The modules were very coherent and leading to the process. I think your coaching was consistent with the modules and supportive.”

Andrea

“Door de cognitieve gedragstherapie zijn mijn eetbuien bijna verdwenen. En als ik nu een eetbui heb, ben ik minder op zoek naar eten. We zijn thuis wat bewuster gaan eten. Ik heb jouw begeleiding als erg prettig ervaren. ”

Tom

“Kelly heeft me weer opnieuw leren omgaan met eten en drinken en balans houden.
Ook rustmomenten inbouwen heeft me geholpen. Inzicht krijgen in mijn dagelijkse routine.”

Veelgestelde vragen

Is jouw coaching geschikt voor mij?

Mijn coaching is bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die worstelen met eten, eetbuien of een eetstoornis. Ik sta voor je klaar om je hierbij te ondersteunen, waarbij jouw wensen, lekker eten en genieten van eten voorop staan. Zonder moeten, zonder dieet. Leren luisteren naar jouw lichaam en wat goed voelt voor jou. Voor meer rust in je hoofd en je lijf.

Ben ik er wel klaar voor?

Verandering is moeilijk en vereist inspanning. Het is heel normaal dat je twijfelt of dit voor je uitschuift. Het is eenvoudiger om op dezelfde wijze door te leven, want daar hoef je niets voor te veranderen. Bij deze huidige situatie voel je je niet goed. Je bent op zoek naar iets wat jou kan helpen, wat jouw obstakels met eten kan doorbreken. Je wilt dat dit verandert. Omdat je nog niet bekend met de oplossing, maakt dat het moeilijk om ervoor te kiezen. Om verandering teweeg te brengen, is het nodig om het anders aan te pakken dan eerst. Jij bent het waard om aandacht aan jezelf te besteden en je beter te gaan voelen. En weet: je staat er niet alleen voor. Persoonlijke coaching of een van mij cursussen kan je daarbij ondersteunen. Twijfel je nog, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

In mijn praktijk maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie voor diëtisten. Hiervoor ben ik opgeleid door Drs. Tiny Geerets, psycholoog/gedragstherapeut en diëtist. Met behulp van cognitieve gedragstherapie laat ik jou onder andere in kaart brengen welke gedachten je hebt over eten. Deze gedachten en het daaruit voortkomende (eet)gedrag, kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om eetgedrag te doorbreken of bepaalde (voedings)gewoonten te veranderen. Door op deze manier naar je persoonlijke situatie te kijken, is het mogelijk oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat je wél in staat bent om je uitdagingen met eten en jezelf te doorbreken zodat je meer rust krijgt in je hoofd.

Kelly, wat voor opleidingen heb je gedaan?

  • Ik ben diëtist, hiervoor heb ik de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 2014 ben ik werkzaam als diëtist in mijn eigen praktijk. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici onder nummer 19912679589. 
  • Post HBO opleiding Cognitieve gedragstherapie
  • Post HBO opleiding Behandeling van Eetstoornissen
  • Post HBO opleiding Jongeren en Eetstoornissen
  • Ik kan ook heel lekker koken, ik ben opgeleid tot Basiskok en Zelfstandig werkend kok aan het ROC Amsterdam en kookte in hele fijne restaurants zoals Restaurant Halvemaan in Amsterdam en Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee. Ik schreef meerdere kookboeken: het Vegatopia Kookboek (medeauteur) en twee kookboeken voor Mieke Kosters. Momenteel werk ik aan mijn eigen boek over de heerlijke (eet)cultuur van Servië.